top of page

Interiors

Futureproofing for the Third Age:
Aritco HomeLift installed in designer’s new home
Aritco Villa Lervik press release FINAL-min-3.png

High-profile design couple Alexander and Elin Lervik has redesigned and renovated a kit house dating from 1961 just outside Stockholm with a focus on sustainable materials, timeless design and longevity. A customized Aritco HomeLift, originally designed by Alexander in 2016, is at the heart of their new home.

The Lerviks and their five children had lived in the heart of Stockholm for 11 years – Alexander working as an acclaimed furniture and lighting designer and Elin as a communications consultant in design and architecture. By chance, the couple’s search for a quieter life led them to the neighbourhood of Saltsjöbaden on the edge of a forest twenty minutes from the city centre.

Aritco Villa Lervik press release FINAL-min-2.png

They found and bought a split-level Sixties kit house with an outstanding location which they christened Villa Lervik. It gave them the opportunity to combine their personal design styles, mixing the vintage flair of Swedish interiors brand Svenskt Tenn with modern Scandinavian design.

As it was important that the house would have as little impact on the environment as possible over time, they installed an Aritco HomeLift which is manufactured using 95% recyclable materials. Earlier this year Alexander worked with graphic artist Evelina Kroon on Geometric the latest DesignWall (the illuminated designs inside the Aritco home lift). They have collaborated for a second time to create a bespoke DesignWall for Villa Lervik which matches the interior aesthetic of the house.

“Villa Lervik is a split-level house which has the kitchen on the upper floor, so it was a natural decision to install a lift so that we can stay in the house for as long as we live,” says Alexander. “We wanted to create a welcoming home that will last for generations.”

“Villa Lervik is a split-level house which has the kitchen on the upper floor, so it was a natural decision to install a lift so that we can stay in the house for as long as we live,” says Alexander. “We wanted to create a welcoming home that will last for generations.”

Aritco2.png
Aritco3.png

The lift also offers easy access to the basement workshop studio where Alexander develops his furniture and lighting designs (as in photo below).

Aritco4.png
©2024.English Living.All Rights Reserved.
bottom of page